Foto: Pixabay
Srbija

Pripadnici ekoloških udruženja i danas blokiraju saobraćaj

Izvor: 
Tanjug Sub, 15/01/2022 - 14:13U nekoliko gradova Srbije aktivisti ekoloških udruženja počeli su i ove subote protestne blokade saobraćajnica tražeći da se zaustavi projekat "Jadar", a kompanija Rio tinto ode iz Srbije.

Kako javljaju izveštači Tanjuga, blokade su počele oko 13.00 časova, a kako se najavljuje trebalo bi da traju oko dva sata.

U Beogradu je blokiran auto-put kod mosta Gazela u oba pravca.

Demonstranti nose transparente "Ne damo Srbiju" i "Rio Tinto marš iz Srbije". Protest za sada protiče mirno, a planirano je da traje do 15.00 sati. Demonstranti su propustili auto u kojem se nalazila beba i vozila hitne pomoći.

Jedan od organizatora, Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka rekao je da je osnovni zahtev da se Rio tinto protera iz Srbije i da neće stati sa blokadama dok se to ne dogodi.

Demonstranti su blokirali i magistralni auto put Šabac- Mali Zvornik, a blokiran je i granični prelaz Trbušnica-Šepak kod Loznice. Među transparentima je i jedan "Novi Sad poručuje: Rio tinto marš iz Srbije", a takvu poruku uzvikuju i ostali građani koji su se okupili.

Blokiran je i magistralni put Užice- Zlatibor kod Ložioničkog mosta, a kako je najavljeno, protest će trajati sat vremena.

Tačno u 13.00 sati aktivisti i građani blokirali su i Ibarsku magistralu kod pešačkog mosta u Preljini.
MarketingNajnovije vesti