• Privedena Dijana Hrkalović, u toku pretres njenog stana

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović privedena je danas, a kako se saznaje u toku je pretres njenog stana, javile su Novosti.

    Prema pisanju ovog lista, navodno je u toku saslušanje Hrkalović, a razlog privođenja je sumnja da je uklanjala dokaze posle ubistva Vlastimira Miloševića u Ulici kraljice Natalije.

    Vlastimir Milošević je ubijen u Ulici 27. marta u januaru 2017. godine, a njegovo telo pronađeno je na tramvajskim šinama, sa prostrelnom ranom na glavi.

    Veljko Belivuk, Marko Miljković i Mirko Kojić najpre su bili osumnjičeni za krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, ali je toku istrage kvalifikacija dela promenjena, pa su teretili kao pomagači, a ne izvršioci.

    Međutim, sva trojica su oslobođeni, a jedan mobilni telefon u vlasništvu Belivuka u postupku policija nije veštačila uprkos zahtevu tužilaštva i naredbi suda.

    Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je u martu 2019. pravosnađno oslobodio Belivuka optužbi za pomaganje u ubistvu Vlastimira Miloševića.

    Uznemirujući snimak ubistva Vlastimira Miloševića prikazan je u julu ove godine na televiziji Pink tokom gostovanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

    Vučić je nakon objavljivanja snimka ubistva naveo da je Milošević ubijen jer je sprečio Miljkovića i Belivuka da zaposednu splavove.

    „Smetao im je da unose drogu na splavove. Neke od njih je pretukao jer je bio fizički jači. Inače je bio kum Marka Miljkovića koji se čak i hvalio da je kralj jer je ubio dva svoja kuma. Zato je taj mladić Vlastimir Milošević ubijen, on se suprotstavio Belivuku i Miljkoviću“, rekao je Vučić.

    Predsednik je naveo da su Belivuk i Miljković uhapšeni na osnovu bioloških tragova i da ih je uhapsio inspektor Dejan Jović.

    “Dejanu Joviću koji je radio svoj posao, tada počinje pakao samo zato što je on hapsio Veljka Belivuka. Morao je da bude pometlan iz policije jer ih je uhapsio. Tužilac je pravilno radio svoj posao i tražio veštačenje Belivukovog telefona – rekao je Vučić.

    On je tada naveo da su Belivuka čuvali rukovodioci MUP-a koji su krili njegov telefon i da potom volšebno dolazi do kontaminacije dokaza.

     

    Bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović privedena je danas, a kako se saznaje u toku je pretres njenog stana, javile su Novosti.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]