Kockanje aparati Foto: pixabay
Srbija

„Prosečna srpska porodica kockarnicama ostavi 250 evra godišnje“

Izvor: 
Nova Uto, 28/06/2022 - 23:09Ekonomista Dušan Nikezić naveo je večeras da građani Srbije u kladionicama i kockarnicama svake godine ostave iznos koji veći od 600 miliona evra, što znači da prosečna srpska porodica u njima ostavi 250 evra.

 

Nikezić je ocenio da je to veliki iznos i dodao da klađenje u Srbiji raste, kao i prihodi koje ostvaruju kladionice, a raste i broj zaposlenih u kladionicama i kockarnicama, piše Nova.rs.

„Sve kockarnice i kladionice ostvaruju rekordne dobitke u 2021. godini, pa je samo pet najvećih kladionica ostvarilo prihode koji su 35 posto veći nego u prethodnom periodu i neto dobit koja je 32 posto veća“, rekao je Nikezić u emisiji „Među nama“ na TV Nova S i dodao:

"Kladionice i kockarnice danas imaju više para nego ikada, što im omogućava da se reklamiraju i da su jedni od najvećih organizatora humanitarnih akcija, često usmerenih ka školama i deci. To je sve suprotno ideji da se mladima ograniči pristup klađenju."

Govoreći o tome da je Srbija 2021. godine prestala da oporezuje dobitke u kladionicama, Nikezić je naveo da to u praksi znači da "ako dobijete nagradu na LOTO-u, da će Državna lutrija Srbije morati da uplati 20 posto poreza, a da kada nekome prođe tiket u kladionici da ona neće morati da uplati ni dinara", što je Nikezić ocenio da nema "nikakve logike".

 

 
MarketingNajnovije vesti