Student radi na kompjuteru Foto: pxhere
Srbija

Proširena preliminarna lista za studentske kredite do srede

Izvor: 
Tanjug Sub, 10/12/2022 - 14:51Povodom informacije koja se pojavila u javnosti o smanjenom broju studentskih kredita za ovu školsku godinu, Ministarstvo prosvete saopštilo je da će za sve studente koji su konkurisali za ovaj vid podrške ona biti obezbeđena u istom obimu kao i prethodnih godina.

Nakon objavljene preliminarne liste i juče usvojenog budžeta Republike Srbije za 2023. godine, ministar je izdao nalog komisiji za kredite da u hitnom zasedanju objavi proširenu preliminarnu listu do srede 14. decembra, u skladu sa uvećanim finansijskim sredstvima i u skladu sa zakonskom procedurom.

"Prioritet Ministarstva jesu učenici i studenti i podrška njihovom obrazovanju. Drago mi je da novim budžetom održavamo kontinuitet i u dodeli stipendija i kredita koji je važan za celokupno društvo", rekao je ministar prosvete Branko Ružić.

On je dodao da su sve aktivnosti prethodnih godina bile usmerene u tom cilju, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Pored uvećanih mesečnih iznosa za stipendije i kredite, intenzivno radimo na pripremi projekata kojima ćemo povećati smeštajne kapacitete i uslove u studentskim domovima, a predstoje nam velika ulaganja u izgradnju i opremanje fakulteta, rekao je ministar.
MarketingNajnovije vesti