Srbija

Protest „Novinari protiv fantoma“ sutra od 18 časova ispred zgrade Vlade Srbije

Izvor: 
N1 Uto, 15/10/2019 - 18:59

Grupa za slobodu medija održaće u sredu 16.oktobra od 18 časova protest ispred zgrade Vlade Srbije pod nazivom "Novinari protiv fantoma".

 

"Novinari i drugi medijski radnici u Srbiji svakodnevno su izloženi uvredama, pritiscima, omalovažavanju, pretnjama, zastrašivanju… U svojoj smo zemlji, a radimo i živimo u neprijateljskom okruženju. Nemamo podršku ni policije, ni pravosuđa, a ponajmanje vlasti. Naprotiv, odavno je postalo jasno da u Srbiji nema sigurnosti za novinare i druge medijske radnike koji časno rade svoj posao", navodi se u saopštenju Grupe za slobodu medija.

Grupa dodaje da su namere vlasti jasne - da ugase sve medije koji svoju uređivačku politiku ne podređuju političkoj promociji i propagandi za potrebe Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića.

"Okupimo se da zajedno javno saopštimo da ne pristajemo na okupaciju medijskog prostora. Pokažimo da smo protiv političkog, fizičkog i finansijskog ugnjetavanja slobodnih novinara i medija. Zahtevajmo da se zaustavi nasilje prema onima koji slobodno govore i misle, koji odgovorno i pošteno rade svoj posao", piše u saopštenju Grupe za slobodu medija.  
MarketingNajnovije vesti