Srpska napredna stranka
Srbija

Protest pristalica SNS u Šapcu

Izvor: 
Euronews Srbija Pon, 29/11/2021 - 16:32U Šapcu je u toku protest sa koga okupljeni simpatizeri i pristalice SNS-a traže procesuiranje lidera Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića i ostalih koji su u subotu organizovali blokade u Šapcu u okviru protesta protiv zakona o eksproprijaciji i o referedumu.

Okupljeni su na današnjem protestu razvukli transparent sa natpisom "Stop teroru žutog ološa" i zahtevali procesuiranje kako Zelenovića, tako i ostalih koji su, kako navode, "napadali na ulici ljude koji su krenuli na 13. rođendan svoje stranke (SNS)".

"Posle događaja u subotu jedini ko je napadao, tukao i ponašao se drsko i bezobrazno i nanosio teške telesne povrede je Nebojša Zelenović i njegova ekipa ljudi koji su napadali na ulici ljude koji su krenuli na 13. rođendan svoje stranke. Tražimo da oni budu procesuirani, oni koji su se drznuli da napadnu i ugroze nečiji život i orgnizovali da se blokira most. Ti moraju odgovarati", rekao je Boban Birmančević, predstavnik šabačkog SNS-a.

Današnje okupljanje pristalica SNS odgovor je na niz protesta koji su protekli dana održani, između ostalog, i u Šapcu. U tom gradu je u subotu, dok su trajale blokade u nekoliko gradova Srbije, koje su organizovala ekološka udruženja i opozicione stranke, među kojima i Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića, došlo do incidenta kada je bager krenuo na okupljene na blokadi mosta u Šapcu.

 
MarketingNajnovije vesti