Protest zbog kovid propusnica printscreen (N1)
Srbija

Protest zbog kovid propusnica u Beogradu i Nišu

Izvor: 
Beta Sre, 20/10/2021 - 23:52Više stotina građana koji protestuju zbog odluke republičkog Kriznog štaba da uvede kovid propusnice, okupilo se večeras u centru Beogada.
 
Kako je preneo portal Nova.rs, građani su se okupili na raskrsnici Takovske ulice i Bulevara kralja Aleksandra, ispred Glavne pošte, zbog čega je saobraćaj zatvoren.
 
Gradski autobusi stoje, a policija propušta samo kola Hitne pomoći.

 

Građani nose transparente "Stop covid-19 teroru". Mlađi učesnici protesta kažu da su poziv videli na društvenim mrežama, na grupama Telegram i Stop cenzuri, ali i da su ih pozvali iz Narodne patrole, kao i iz Ujedinjenih naroda Srbije. 
 
Građani Niša koji se protive vakcinaciji i kovid propusnicama okupili su se večeras na Trgu kralja Milana u tom gradu, kako bi iskazali nezadovoljstvo odlukom republičkog Kriznog štaba o uvođenju kovid propusnica.
 
Njih pedesetak naveli su da su se spontano okupili jer se protiv uvođenju bilo kojih mera koje ograničavaju slobodu kretanja ljudi.
 
Oni su izrazili sumnju u efikasnost vakcina, u brojeve obolelih i umrlih od korona virusa koji se saopštavaju i istakli da se protive "prisilnoj vakcinaciji, posebno dece".
 
Najavili su novo okupljanje za sutra u 22 časa.
 MarketingNajnovije vesti