Maska laboratorija Foto: pxhere
Srbija

Prvi karantin zbog koronavirusa u Srbiji za radnike iz Kine

Izvor: 
Tanjug Pet, 07/02/2020 - 09:32Radnici rudnika „Ciđin Bor koper“ u Boru, koju se se nedavno vratili iz Kine, gde su bili povodom kineske lunarne Nove godine, provešće u karantinu dve nedelje zbog straha od izbijanja koronavirusa, od kojeg je do sada preminulo 565 ljudi, a zaraženo 28.350, piše „Kurir“.

Kako navodi, zaposlenima iz provincije Hubej, koja je žarište smrtonosne infekcije, zabranjen je povratak u Srbiju.

„Svim kolegama iz kineske provincije Hubej zabranjeno je da se vrate u Srbiju iako su zdravi, a ljudi koji su došli iz drugih mesta u Kini bili su medicinski testirani pre dolaska u Srbiju i zasad su zdravi“, rečeno je u kompaniji „Ciđin Bor koper“.

Iz te kompanije dodaju da će „radi predostrožnosti svi povratnici iz Kine biti izolovani u karantinu 14 dana počev od dolaska u Srbiju i da će budno biti nadgledani“.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić rekao je za „Kurir“ da je u komunikaciji s predstavnicima kineske firme obavešten o tome da „Ciđin“ preduzima sve mere zaštite na nivou kompanije.

Iz Ministarstva zdravlja navode za „Kurir“ da Institut za javno zdravlje Bor prati situaciju s kineskim radnicima i da su svi prošli zdravstveni nadzor, kao i svi putnici koji dolaze u Srbiju.

„Kurir“ dodaje, pozivajući se na nezvanična saznanja, da zasad nijedan od rudara nema simptome oboljenja.
MarketingNajnovije vesti