• Radno vreme kafića u zatvorenom produženo do 23 časa, manifestacije i dalje zabranjene

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Epidemiolog i zamenica direktora Instituta „Batut“ Darija Kisić Tepavčević rekla je, nakon sednice Kriznog štaba, da će u kafićima i restoranima u zatvorenim prostorima, radno vreme biti produženo do 23 časa, uz poštovanje svih propisanih mera.
     
    Kulturne i sportske manifestacije nisu još dozvoljene.
     
    Ovu meru ćemo pratiti i ukoliko se primeti i najmanje povećanje učestalosti obolevanja, biće korekcije. Udaljenost između gostiju mora da bude najmanje 1,5 metara, osim ukoliko su članovi porodice u pitanju„, kazala je, dodajući da je to propisano prethodnim merama.
     
    Dodala je da svako od nas treba individualno da proceni rizik po zdravlje svoje porodice kad odluči da ode u kafić ili restoran.
     
    Iako je povoljna epidemiološka situacija, smatramo da kulturne i sportske manifestacije još ne treba dozvoliti, jer ne želimo da se naprave bilo kakvi preduslovi da se situacija pogorša„, dodala je Kisić Tepavčević.
     
    Rekla je i da je situacija u zemlji stabilna, ali dodala da svakodnevno imamo na desetine zaraženih i bar po jednog preminulog, pa je pozvala na dalje odgovorno ponašanje.
     
    Srbija je među najboljima u Evropi sa sedam obolelih na 100 hiljada stanovnika prošle nedelje, i osim Vatikana i Grenlanda, mi smo zemlja sa najnižom stopom učestalosti obolevanja. Prošle nedelje je u Crnoj Gori bio sto puta veći rizik obolevanja, u Hrvatskoj deset puta, a ovaj rezultat je odraz toga što su se građani odgovorno ponašali„, navodi Kisić Tepavčević.
     
    Napominje da su neke zemlje imale povoljnu situaciju, kao Češka i Izrael, a da se ona promenila za samo nedelju dana, ističući da se zato mora voditi računa, naročito zbog toga što ide period respiratornih infekcija, pa svi moraju da budu odgovorni.
     
    Situacija u školama je stabilna, deca i nastavnici su se očigledno ponašali savesno, za četiri nedelje imamo samo jedan slučaj lokalne transmisije u toj sredini, dodala je.
     
    Počinje i nastava studentima, apelujemo na njih i akademsku zajednicu da se ponašaju odgovorno i savesno„, rekla je članica Kriznog štaba. 

    Epidemiolog i zamenica direktora Instituta „Batut“ Darija Kisić Tepavčević rekla je, nakon sednice Kriznog štaba, da će u kafićima i restoranima u zatvorenim prostorima, radno vreme biti produženo do 23 časa, uz poštovanje svih propisanih mera.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Isplata stipendija i kredita za učenike i studente

    Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije obaveštava učenike i studente korisnike stipendija za izuzetno nadarene učenike da isplata pete i šeste mesečne rate ovih stipendija za školsku […]

    Leto do ponedeljka, temperature i do 30 stepeni

    U Srbiji će temperatura do ponedeljka imati letnje vrednosti, do 30 stepeni. Danas će biti pretežno sunčano, a krajem dana moguća je prolazna, umerena oblačnost. Najviša temperatura daleko od […]