Novac
Srbija

Raspisan javni poziv – 300 miliona dinara za unapređenje energetske efikasnosti u objektima od javnog značaja

Izvor: 
RTS Sub, 09/04/2022 - 12:30Ministarstvo rudarstva i energetike raspisalo je javni poziv za dodelu sredstava za finansiranje projekata unapređenja energetske efikasnosti u objektima od javnog značaja u gradovima i opštinama u Srbiji. Ukupan iznos bespovratnih sredstava za koje jedinice lokalne samouprave mogu da konkurišu je 300 miliona dinara. 

Kako se navodi u saopštenju, ovaj projekat predstavlja nastavak zajedničkog rada Ministarstva i lokalnih samouprava na unapređenju energetske efikasnosti, koja je od ključnog značaja za povećanje energetske bezbednosti, energetsku tranziciju Srbije i zaštitu životne sredine.

"Za projekte unapređenja energetske efikasnosti u zgradama maksimalan iznos podsticaja je 30 miliona dinara, pri čemu u opštinama čiji je stepen razvijenosti ispod 50 odsto republičkog proseka država može finansirati i do 100 odsto vrednosti projekta, a u ostalim do 70 odsto", ističe se u saopštenju.

Dodaju da će se za unapređenje energetske efikasnosti modernizacijom sistema javnog osvetljenja finansirati do 20 odsto vrednosti projekta, a maksimalno do 4.500.000 dinara.

Rok za jedinice lokalne samouprave da pošalju prijave na javni poziv je 25. maj 2022.
MarketingNajnovije vesti