• Raspisan konkurs za upis studenata na Univerzitet u Beogradu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Univerzitet u Beogradu raspisao je konkurs za upis studenata u narednu školsku godinu. Na 375 studijskih programa osnovnih, master i doktorskih studija moći će da se upiše 26.758 studenata. Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić kaže da na prvoj godini osnovnih studija ima oko 15.000 mesta.

    O broju studenata koji će se školovati o trošku države, odlučuje Vlada Srbije. Najviše mesta ima za brucoše. Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić rekao je da na prvoj godini osnovnih studija ima oko 15.000 mesta.

    „Od toga oko 10.000 mesta budžetskih i oko 5.000 za samofinansirajuće studente. Ono što je najznačajnije, još ove godine se upisuje bez državne mature, znači po starom sistemu, prijemni ispiti na svakom fakultetu, još ove godine se upisuje po starom, znači prijemni ispiti na svakom fakultetu i svaki fakultet će organizovati prijemni ispit za svoje studijske programe na koje se prijavljuju studenti“. objasnio je Đokić.

    Univerzitet u Beogradu raspisao je konkurs za upis studenata u narednu školsku godinu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Manje oblaka uz više temperature – do 17 stepeni

    Oblaci se razilaze i tokom dana se očekuje više sunca. Na jugu i jugoistoku zemlje je moguća slaba kiša, a na planinama ponovo sneg. U ostalim krajevima sunčano, uz malo oblaka. Jutarnja […]