• Razmotriće se da pomoć dobiju i nezaposleni u centralnoj Srbiji, a ne samo na Kosovu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će se, zbog pitanja zašto se daje novac nezaposlenima na Kosovu, razmotriti da takav vid podrške dobiju i nezaposleni u centralnoj Srbiji, objavile su agencije. Još uvek niko nije precizirao šta se podrazumeva pod izrazom „centralna Srbija“.

    Najavio je da će uslediti treći paket podrške privredi, a veruje da će biti i četvrtog ako bude dobre stope rasta BDP.
     
    Kancelarija za KiM: Novčana pomoć najverovatnije u maju
     
    Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da će novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije biti isplaćena u maju.
     
    On je za RTS naveo da bi petočlana porodica dobila između 500 do 700 evra, u zavisnosti da li neko u porodici radi ili ne.
     
    „Svaki nezaposlen Srbin na KiM dobije 200 evra pomoći, dok će svako dete i svaki drugi naš čovek na prostoru Kosova i Metohije dobiti 100 evra. Procenjuje se da ima negde oko 13.000 nezaposlenih. Postoje ljude koji su nezaposleni, a nisu se prijavili na birou. Predstoji taj deo koji se odnosi na pripremu svega da bi došlo do isplate“, rekao je Petković.
     
    Predsednik Vučić je juče, nakon sastanka sa predstavnicima Srba sa Kosova, najavio da će Beograd finansijski pomoći svim Srbima koji tamo žive.
     
    Petković je naveo da je tom prilikom dogovorena i rekonstrukcija Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, izgradnja nove zgrade bolnice u Gračanici i novog regionalnog puta Jarinje-Kosovska Mitrovica. Rekao je i da je dogovorena izgradnja novih vrtića, centra Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici, od sedam miliona evra, kao i drugih projekata.
     
     

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će se, zbog pitanja zašto se daje novac nezaposlenima na Kosovu, razmotriti da takav vid podrške dobiju i nezaposleni u centralnoj Srbiji.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija