• Rebić: Policija u ovoj godini zaplenila više od 7,5 tona narkotika

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da je policija u ovoj godini zaplenila oko 7,6 tona narkotika, a da je samo u poslednjih mesec dana u više akcija zaplenjeno 800 kilograma.

     

    „Od 2016 godine zaplene narkotika su značajno podignute, a u akcijama u kojima je na međunarodnom nivou učestvovala srpska policija oduzeto je blizu šest tona droge“, rekao je Rebić za Pink.

     

    Govoreći o nedavnom hapšenju Darka Eleza, Rebić je naveo da je policija duže vreme opservirala i pratila kretanje Eleza, koji je po izlasku iz zatvora u Srbiji nakon odsluženja sedmogodišnje kazne, pokušao da nalegano stečen kapital opere kroz preduzetničku firmu koju ima.

     

    „Imali smo ozbiljna saznanja o njegovom delovanju preko Drine, u Republici Srpskoj, i kada su se, uz pomoć policije Republike Srpske, stekli uslovi krenuli smo u realizaciju hapšenja“, rekao je Rebić istakavši da je Elezovo hapšenje dobar rezultat i pokazatelj ozbiljnosti namere države da se obračuna sa mafijom.

     

    Osvrnuvši se na nedavno usvojene izmene Uredbe o izgledu, formi i sadržini službene značke i službene legitimacije, Rebić je apelovao na sve policijske sindikate da počasne članove, kojima su u ranijem periodu izdavali značke koje vizuelnim identitetom podsećaju na službene, obaveste da ih vrate i unište, jer će im u suprotnom značka biti oduzeta i oni prekršajno gonjeni.

     

    „Novčana kazna za građanina koji koristi značku koja vizuelnim identitetom podseća na službenu je od 100.000 do 150.000 dinara, a za pravno lice koje proizvodi i stavlja u promet ovakvu značku od 1,5 do 2 miliona dinara“, rekao je direktor Rebić.

     

    On je istakao da je lažnih policijskih znački jako malo i da su najčešće bile u upotrebi značke koje su izdavali sindikati ili druga pravna lice koje su sličnim vizuelnim  identitetom stvarali privid da je reč o policijskom službeniku.

    Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da je policija u ovoj godini zaplenila oko 7,6 tona narkotika, a da je samo u poslednjih mesec dana u više akcija zaplenjeno 800 kilograma

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Manje oblaka uz više temperature – do 17 stepeni

    Oblaci se razilaze i tokom dana se očekuje više sunca. Na jugu i jugoistoku zemlje je moguća slaba kiša, a na planinama ponovo sneg. U ostalim krajevima sunčano, uz malo oblaka. Jutarnja […]