Daljinski Foto: pixabay
Srbija

REM: Nova S prekršila predizbornu tišinu

Izvor: 
Beta Pet, 01/04/2022 - 19:55Regulatorno telo za elektronske medije (REM) saopštilo je da je televizija Nova S prekršila izbornu tišinu prikazivanjem izbornog programskog sadržaja u emisiji informativnog programa "Među nama".
 

U saopštenju se navodi da je televizija "prikazala razgovor sa Biljanom Stojković, kandidatkinjom koalicije 'Moramo' za predsednicu Srbije, u trajanju oko 30 minuta".

"Tokom razgovora emitovan je i kajron predizbornog sadržaja. U istom programskom sadržaju objavljene su i izjave Aleksandra Jovanovića Ćute i Milana Turanjanina (potpisanih kao koalicija 'Moramo'), Miodraga Stankovića  ('Ajmo ljudi'), Jelene Milošević ('Ujedinjeni za pobedu Srbije'), Tamare Milenković Kerković (pokret 'Dveri'), Janka Veselinovića ('Ujedinjena opozicija Srbije'), Mioljuba Majstorovića (osnivač SNS u Čačku)", navodi REM.
 
Savet REM je na sednici utvrdio da je takvim prikazivanjem programskog sadržaja, 48 sati pre dana glasanja, povređen zakon.
 
"Savet Regulatornog tela je doneo odluku da o uočenom kršenju izborne tišine od strane Nove S obavesti i nadležno regulatorno telo u Luksemburgu", navodi REM u saopštenju.
 
 MarketingNajnovije vesti