Foto: Piqsels
Srbija

REM raspisao konkurs i za petu nacionalnu frekvenciju

Izvor: 
nova.rs Pet, 29/07/2022 - 13:18Savet Regulatornog tela za elektronske medije na današnjoj sednici doneo je odluku da raspiše konkurs i za petu nacionalnu frekvenciju.

Reč je o frekvenciji kojom je ranije raspolagala TV Avala, a koja joj je oduzeta 2012.

Članovi Saveta REM-a su danas dodelili nacionalne frekvencije TV stanicama koje su ih do sada imale. Reč je o televizijama Hepi, Prva, B92 i Pink. To je za Nova.rs je potvrdila Judita Popović.

Na konkurs za dodelu nacionalnih frekvencija, koji je zatvoren 20. juna, prijavilo se 14 televizija – Pink, Hepi, Vesti, BK, Una, Nova S, N1, Prva, B92, Kopernikus, TV2, TV K1, TV Tanjug i Kurir TV, a REM je ove nedelje počeo razgovore sa kandidatima, koji prvo obrazlažu zašto misle da treba da dobiju frekvenciju, nakon čega im članovi Saveta REM-a postavljaju pitanja, članovi Saveta nisu bili u kompletnom sastavu, izostala je Judita Popović čije će se izuzeće odbiti.

Prvi konkurs za dodelu frekvencija za televizijsko i radio emitovanje raspisan je 2006. godine i tada je odlučeno da se dodeli pet televizijskih frekvencija za nacionalnu pokrivenost.
MarketingNajnovije vesti