Foto: Pixabay
Srbija

RHMZ izdao pet upozorenja: Danas pakleno

Izvor: 
Tanjug Čet, 18/08/2022 - 08:31U Srbiji danas sunčano i veoma toplo.
 
Najniža temperatura od 14 do 22, a najviša od 34 do 37 stepeni.
 
Vetar slab, promenljivog smera, a na istoku slab i umeren, severozapadni.
 
RHMZ je izdao pet upozorenja, danas i sutra na području Srbije veoma toplo.
 
 
Upozorenja
rhmz_upozorenja188.jpg

 

 
Maksimalna temperatura danas od 34 do 37, a u petak od 36 do 39 stepeni, prvo je upozorenje RHMZ-a.
 
"Od petka posle podne do kraja sedmice na području Srbije očekuje se lokalna pojava vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom. U subotu i nedelјu plјuskovi i grmlјavine mestimično će biti intenzivniji uz količinu kiše veću od 40 mm za 24h", navodi se u drugom upozorenju.
 
U trećem upozorenju, navedeno je da se danas i sutra na području Beograda očekuje veoma toplo sa maksimalnom temperaturom oko 37 stepeni, a da se od petka, posle podne do kraja sedmice na području Beograda povremeno se očekuju plјuskovi i grmlјavine, koji lokalno mogu biti intenzivniji uz pojavu grada i jakog ili olujnog vetra.
 
"Na Dunavu i Savi vodostaji će se narednih dana kretati ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Kolubari sa pritokama, Mlavi, Lugomiru, Jablanici, Toplici i Starom Begeju proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95 odsto neobezbeđenosti (biološkom minimumu)", objavljeno je na zvaničnom sajtu RHMZ-a.
 
U celoj Srbiji na snazi je narandžasti meteo alarm zbog ekstremno visoke temperature, a to znači da je vreme opasno.
 
U Srbiji sutra veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 36 do 39 stepeni. Ujutro i pre podne pretežno sunčano, a posle podne, uveče i u toku noći nestabilno sa lokalnim pljuskovima, grmljavinom i uslovima za pojavu vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom.
 
Od subote do 25. avgusta svežije s čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavina, dok se za dane vikenda lokalno očekuju i obilnije padavine sa količinom kiše većom od 40 mm za 24 časa.
 
Maksimalna temperatura u većini mesta od 25 do 30 stepeni.
 MarketingNajnovije vesti