Baloni Foto: pixabay
Srbija

Sajam turizma od 20. do 23. februara, popusti do 50 odsto

Izvor: 
Tanjug Uto, 18/02/2020 - 16:44Međunarodni beogradski sajam turizma, 42. po redu, pod sloganom „Put pod noge“ biće održan od 20. do 23. februara, a na toj manifestaciji turističku ponudu predstaviće oko 900 izlagača iz više od 40 zemalja, sa popustima i do 50 odsto.

Prvi put na sajmu učestvuju Šri Lanka, Kenija i Slovačka, a Egipat će biti zemlja partner.

Predstavnik Beogradskog sajma Dejan Veselinov rekao je za Tanjug da će 700 izlagača ponude predstaviti u okviru sajma turiuzma, a ostalih 200 u okviru pratećih sadržaja budući da se paraleno održavaju još tri sajamske manifestacije- sajam vina, sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo i sajam suvenira.

„Kao i ranijih godina posetioci će moći da se zabave i izaberu putovanje iz snova, a agencije su pripremile posete zanimljivim destinacijama i povoljne aranžmane, sa popustima koji će se kretati od pet do 50 odsto“, rekao je Veselinov Tanjugu.

Veselinov kaže da se nadaju da će ovogodišnji sajam ispuniti sva očekivanja, ali i da će oboriti rekord u broju posetilaca i sklopljenih budući da su, pored sajmskog dela, predviđeni i poslovni sastanci.

Tokom četiri dana, očekuje se da će Sajam turizma u glavnom gradu Srbije posetiti oko 70.000 ljudi.

Veselinov kaže i da su ankete iz prethodnih godina pokazale da veliki broj posetilaca pronađe na ovom sajmu željene aranžmane po izuzetno povoljnim cenama.

Istakao je da je Beogradski sajam jedan od najvećih turističkih događaja ne samo u Srbiji, već u ovom delu Evrope koji iz godine u godinu ima sve više posetilaca, ali i na kojem se sklapa sve više poslova.

Nadležni ukazuju da je turizam u Srbiji važna grana i pokretač privrednog razvoja cela zemlje, a Srbiju je prošle godine posetilo više od 3,5 miliona turista i ostvareno je više od 10 miliona noćenja.

Izlagački koncepti biće u halama 1, 2, 3 i 4, radno vreme sajma biće od 10 do 19 časova, a na dan zatvaranja sajma, 23. februara, biće od 10 do 18 sati.

Cena pojedinačne ulaznice je 400 dinara, a za grupne posete 300 dinara, dok je cena porodične ulaznice (za roditelje sa decom starosti do 16 godina) 800 dinara.
MarketingNajnovije vesti