• Sajber napad na sajt N1, više sati bio oboren

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Portal N1 jutros je bio meta sajber napada zbog čega nekoliko sati nije bilo moguće čitati vesti na ovom sajtu ni na aplikaciji.
     
    Kako navode u N1, u pitanju je bio plaćeni DDoS napad iz Kine koji je trajao od ranih jutarnjih časova.
     
    DDoS su napadi sa više hiljada računara kojima je cilj da dovedu do preopterećenja veb servera, mreže ili nekog drugog dela infrastrukture i tako onemoguće pristup njihovim korisnicima.
     
    Takvi napadi ne mogu se dešavati slučajno i deo su organizovane akcije, pa ne možemo da se ne zapitamo da li je ovo nastavak kampanije koji se ovih dana vodi protiv N1„, navode na ovoj televiziji.
     
    Proteklih dana vodi se spor između „Junajted grupe“ i „Telekoma Srbije“, zbog čega TV N1 nije moguće videti u pojedinim mestima u Srbiji. U vezi sa ovim svoje mišljenje je dala i predsednica Vlade Ana Brnabić, kada je gostovala u nedelju na TV Pink. U međuvremenu, Brnabić je ponovo iznela svoje mišljenje, uz napomenu da smatra da je N1 netačno predstavio spor kao pitanje slobode medija i javnog interesa.
     
    Vi (N1) ste napravili potpuno lažnu vest, fejk njuz, da je neko zabranio emitovanje N1 zbog cenzure. I vi znate da to nije tačno„, rekla je Brnabić novinaru te televizije koji je tražio od predsednice Vlade objašnjenje zašto je rekla da je N1 u političkoj kampanji i zašto se uopšte uključuje u jedan komercijalni spor.
     
    Umešala sam se tek kada je počela politička kampanja„, uzvratila je Brnabić. Ona je objasnila da je, kada je počeo poslovni spor između Telekoma i Junajted grupe, bila na forumu u Davosu i da nije imala nameru da se meša. Ali je, ističe predsednica Vlade, N1 televizija potom od poslovnog spora dve kompanije napravila pitanje slobode medija i javnog interesa, iako niko iz vlasti niti Telekoma nije isključio N1.
     
    Telekom je molio da dok traje taj razgovor oko ugovora da se nastavi emitovanje uz plaćanje, kao i do tada da bi se svi kanali i dalje emitovali uključujući N1„, naglasila je Brnabić. Istakla je i da taj spor nema nikakve veze sa N1, nego sa veoma gledanim sportskim kanalima. „Smatram da građani treba da gledaju N1 i apelujem na Junajted grupu da pusti da se emituje N1„, zaključila je premijerka.

    Portal N1 jutros je bio meta sajber napada zbog čega nekoliko sati nije bilo moguće čitati vesti na ovom sajtu ni na aplikaciji.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija