Žarko Paspalj Foto: printscreen
Srbija

Sale Đorđević i reprezentativci iznenadili Žarka Paspalja (VIDEO)

Izvor: 
021 Čet, 29/08/2019 - 08:55

Žarko Paspalj, legenda jugoslovenske i srpske košarke, odlučio je da uredi dvorište svog kvarta, koje je dugo bilo zapušteno, a reprezentativci Srbije, predvođeni selektorom Saletom Đorđevićem, priredili su mu "malo" iznenađenje.

Dva meseca je trebalo Paspalju da uredi dvorište na Vračaru, napravi bašticu, postavi koš, a u tom radu je bio prilično usamljen. Pomogao mu je tek po koji komšija. 
 
Ideja da se iznenadi bivši košarkaš kojem se skandiralo "sad si uz'o trofej Paspalje", potekla je od njegovog nekadašnjeg saigrača, sadašnjeg generalnog sekretara Košarkaškog saveza Srbije, Dejana Tomašević.
 
Kratki film prati Paspalja i Tomaševića u neformalnom razgovoru, kojima se sa košarkaškom loptom u jednom momentu pridružuje selektor reprezentacije Aleksandar Đorđević.
 
Ubrzo, u dvorište na Vračaru stižu i reprezentativci koji će jurišati na titulu Mundobasketa od subotu, 31. avgusta. Tu su Raduljica, Bogdanović, Simonović... Nedugo posle njih stižu i ljudi koji nisu iz sveta košarke, ali cene Paspalja, kao što su glumci Dragan Bjelogrlić i Nikola Đuričko. Dvorište koje je Paspalj sređivao u jednom momentu je puno dece, koja gađaju koš i koja se druže sa onima zbog kojih možda i treniraju taj sport. 
 
Film "Komšija Paspalj" snimili su studenti Bojane Maljević sa FEFA fakulteta. Kako je navedeno, ovo je "jedna priča koja nas uči o prijateljima i prijateljstvu, podršci, solidarnosti i zajedništvu".MarketingNajnovije vesti