Učionica Foto: pxhere
Srbija

Šarčević o tome da li može da se desi da se škole ponovo zatvore

Izvor: 
B92/Prva Sre, 23/09/2020 - 09:51

Za tri nedelje od kako je počela nastava u školama u Srbiji, do sada je od koronavirusa obolelo oko 60 đaka, kaže ministar i dodaje da je to minimalan broj.

Prema njegovim rečima, Beograd kao veliki grad ima najviše slučajeva, ali kad se sve uzme i sabere, to je minimalan broj zaraženih" rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević u Jutarnjem programu TV Prve i dodao da među studentima trenutno nema obolelih.

On je objasnio da je razlog što je manje srednjoškolaca zaraženo koronavirusom, u odnosu na osnovce, taj što đaci u srednju školu idu po sistemu da jednu nedelju borave u učionicama, a drugu onlajn.

"Trenutno je među školarcima oko 60 zaraženih, za tri nedelje od početka škole, na 850.000 učenika to jezaista minimalan broj", kazao je Šarčević.

Upitan hoće li biti novog zatvaranja škola kaže da smo u ovom trenutku daleko od zatvaranja škola, ali napominje da kada to kaže treba da se shvati uslovno. A na pitanje šta bi trebalo da se desi pa da se škole zatvore, Šarčević kaže da o tome odlučuje Krizni štab, a na osnovu relevantnih podataka i situacije.

U svakom slučaju, dodaje Šarčević, onlajn nastava se snima i ona je sada mnogo kvalitetnija nego u prvom ciklusu, za vreme vanrednog stanja, a u međuvremenu su u ceo onlajn sistem uključene i brojne druge platforme i sve funkcioniše mnogo bolje.
MarketingNajnovije vesti