Foto: Pixabay
Srbija

Šarčević objasnio: Nastala je zabuna, studenti ostaju u domovima

Izvor: 
b92/Tanjug/Prva Pet, 03/07/2020 - 09:05

Ministar prosvete objasnio za TV Prva da studenti ostaju u domovima. Zabunu je napravila studentska poliklinika, tvrdi Šarčević.

Nakon sinoćnjeg gostovanja predsednika Srbije na RTS-u i poruke da će se zatvoriti studentski domovi i da će akademci koji nisu iz Beograda morati da se vrate kući, nastala je kako kaže ministar Mladen Šarčević, prava zbrka. To je izazvalo nezadovoljstvo među studentima koji su sinoć izašli na ulice Beograda u znak protesta.

"Oni ostaju u domovima i nije reč o kompromisu jer to znači da bi bilo nema veze zaraženi su...Ja sam skrenuo pažnju da je Studentska poliklinika skrenula pažnju i poslala lošu poruku, kada je iz te ustanove saopšteno da je od koronavirusa obolelo preko 200 studenata", kaže Šarčević.

"Samo 20 odsto studenata koji su zaraženi su iz domova, ostali nisu. Još u ponedeljak sam predočio tu informaciju Kriznom štabu", rekao je Šarčević.

Ističe da je u studentskim domovima u Beogradu zaraženo 49 studenata, da oni uglavnom imaju blagu kliničku sliku, da u domovima u Novom Sadu, Kragujevcu nema zaraženih, da je u Nišu dvoje zaraženih.

"Predsedniku su plasirani podaci Studentske poliklinike o broju zaraženih studenata, ali nisu svi oni iz domova. Samo je 20 odsto iz domova", ponovio je ministar i dodao da su akademci disciplinovani, nose maske i da niko nije zaražen na ispitima.

Šarčević je naveo da je sednica Vlade Srbije u 10 sati i da će tada biti potvrđeno da studenti ostaju u domovima.

To je izazvalo nezadovoljstvo među studentima koji su sinoć izašli na ulice Beograda u znak protesta.
MarketingNajnovije vesti