maska Foto: pixabay
Srbija

Šarčević: Proslave matura neka budu pod maskama

Izvor: 
Tanjug Pet, 12/06/2020 - 14:56

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da neće biti menjanja odluke o organizovanju ekskurzija i maturskih proslava, uprkos porastu broja zaraženih korona virusom posle popuštanja mera, jer kako je rekao, sve odluke su donete u skladu sa preporukama Kriznog štaba i da razloga za brigu nema.

“Svi novooboleli su su sa blagim ili nikakvim simptomima bolesti. Imamo trenutno jednog osmaka, tri studenta i tri vaspitačice koje su pozitivne na korona virus, što je ne znam koji promil od ukupnog broja učenika, studenata i vaspitača u Srbiji. Život mora da ide dalje, a maturske proslave neka budu pod maskama”, rekao je Šarčević tokom današnje posete Užicu.

Ministar prosvete je naveo i da cela Evropa od 15. juna relaksira sve mere vezane za epidemiju korona virusa.

“Birajući između toga da mi budemo jedini izolovani ili da treba lično da se pazimo i čuvamo, mi smo izabrali ovo drugo, jer ne možemo zaustaviti život”, istakao je Šarčević.

Ministar je naglasio i da se još uvek ne zna kakva će situacija biti od septembra, ali da se prave razni scenariji kako bi se adekvatno odgovorilo raznim situacijama sa epidemijom korona virusa.


MarketingNajnovije vesti