Srbija

Saslušani vozač BMW-a zbog sumnje da je uzrokovao tragediju na Pančevačkom mostu

Izvor: 
013info Sre, 25/05/2022 - 17:30


Nemački državljanin K.S. zbog osnova sumnje da je počinio krivično delo Teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, a radi se o vozaču belog BMW koji je učestvovao u nesreći na Dunavskom mostu gde su poginula dva lica, danas je saslušan u beogradskom Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. 
 
To tužilaštvo navodi da je predložilo da mu sud odredi pritvor u trajanju do 30 dana, zbog opasnosti od bekstva, jer je reč o stranom državljaninu. 
 
Tužilaštvo navodi da K.S. prilikom alkotestiranja na "licu mesta" nije imao alkohol u organizmu, kao i da je naloženo da se od njega uzme uzorak krvi na dalju analizu. 
 
Zatraženo je i da se pribave video zapisi sa kamera, da se uradi vanredni tehnički pregled oba vozila, da se uzmu izjave očevidaca i da se izvrši obdukcija tela nastradalih.
 
Objavljeno je da će daljem toku postupka tužilaštvo ispitati svedoke događaja, narediti vršenje saobraćajno-tehničkog i sudsko-medicinskog veštačenja, prikupiti materijalne dokaze i preduzeti druge radnje potrebne za donošenje odluke.
 
Prema nezvaničnim informacijama K.S. je jedan od šefova timova, ali ne i top menadžera u fabrici nemačke kompanije Broze u Pančevu. 
 
 MarketingNajnovije vesti