• Sedam srpskih filmova u programu LIFFE festivala

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na 12. izdanju Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije LIFFE, koji se održava od 18. do 22 septembra, za najbolju režiju takmičiće se pet domaćih ostvarenja. O nagradama za najbolje filmove, režiju i glumce odlučivaće tročlani žiri u sastavu: reditelj Vinko Brešan iz Hrvatske (predsednik žirija), reditelj Nenad Dizdarević iz Bosne i Hercegovine, i glumica Bojana Maljević iz Srbije.

    Istorijski spektakl i rediteljski prvenac Petra Ristovskog, film „Kralj Petar Prvi“ festivalska publika moći će da vidi u četvrtak, 19. septembra, u 21 sat u Narodnom pozorištu. U petak, 20. septembra, na programu su dva srpska filma: u Narodnom pozorištu od 19 časova planirana je projekcija debitantskog dugometražnog filma „Ajvar“, rediteljke Ana Marije Rosi, a od 21 i 30 sati u bioskopu Leskovačkog kulturnog centra biće prikazan film Dragana Marinkovića „Pijavice“, nastao na osnovu istoimenog književnog dela Davida Albaharija i premijerno prikazan na ovogodišnjem FEST-u.

    „Šavovi“ Miroslava Terzića biće prikazan u subotu, 21. septembra, u 21 sat u Narodnom pozorištu, a narednog dana, 22. septembra, od 19 časova na istom mestu biće projekcija novog filma čuvenog reditelja i scenariste Gorana Markovića „Delirijum Tremens“.

    Van konkurencije biće prikazana još dva domaća filma – akcioni hit u rusko-srpskoj koprodukciji „Balkanska međa, koji je na programu u sredu, 18. septembra, u 19 sati u Narodnom pozorištu, kao i film Emira Kusturice „Pepe, jedan uzvišeni život“, čija projekcija je planirana za poslednji dan Festivala nedelju, 22. septembar, u 19 i 30 časova u Bioskopu LKC.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]