• Selaković: Na 100 penzionera imamo 170 zaposlenih u Srbiji

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković izjavio je da u Srbiji na 100 penzionera ima 170 zaposlenih i istakao da je to rezultat ozbiljne, odgovorne i promišljene politike sadašnje vlasti.

    Selaković je u izjavi novinarima u Palati Srbija, nakon skupa povodom obeležavanja skupa povodom obeležavanja 100 godina penzijskog sistema u Srbiji, naveo da je danas 100 dana rada aktuelne Vlade Srbije, ali i dan kada naši penzioneri primaju uvećani iznos penzija i to za 20,8 odsto u odnosu na oktobarsku penziju prošle godine.

    Dodao je da je do tog povećanja došlo u prvih 100 dana rada ove vlade, ali i da je to rezultat ozbiljne, odgovorne, vizionarske i promišljene politike, kao i ozbiljnih mera štednje koje su sprovedene od 2014. do 2018. godine.

    „To je rezultat, između ostalog, i toga što danas na jednog penzionera imamo 1,7 zaposlenih odnosno na 100 penzionera imamo 170 zaposlenih u Srbiji što smo uspeli ozbiljnom politikom zapošljavanja naših građana“, rekao je Selaković.

    Istakao je da je politika investicionog razvoja Srbije, otvaranja novih radnih mesta, fabrika, izgradnje puteva i pruga dovela do toga da danas mogu da se obezbede, između ostalog, ozbiljna redovnost i povećanje penzija.

    „Pre 10,11 godina smo 47 odsto novca za isplatu penzija popunjavali iz budžeta Srbije, a danas smo taj iznos smanjili na ispod deset odsto, što govori o uspešnoj, ozbiljnoj i dobroj politici koja obezbeđuje i radna mesta i šansu svakome u Srbiji, ali i sigurniju i mirniju starost svakome od naših građana“, rekao je Selaković.

    Naveo je da je politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića koja je zahtevala da se naprave ozbiljne mere štednje da bismo danas imali siguran, prosperitetan rast i razvoj Srbije, koja je praćena merama štednje od 2014. godine ,dobila svoju potvrdu i verifikaciju i odlukom Evropskog suda za ljudska prava u Strazuburu, koji je juče rešio predmet „Žegarac i drugi“ protiv Srbije.

    „Upravo je u tom predmetu rekao da smo kao država potpuno ispravno, legitimno i opravdano spovodili tu reformu za koju smo najzahvalniji našim penzionerima, našim najstarijima o privremenom smanjenju penzija da bismo danas imali redovne, sigurne i stalno rastuće penzije“, dodao je Selaković, prenosi Tanjug.

    Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković izjavio je da u Srbiji na 100 penzionera ima 170 zaposlenih i istakao da je to rezultat ozbiljne, odgovorne i promišljene politike sadašnje vlasti.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Manje oblaka uz više temperature – do 17 stepeni

    Oblaci se razilaze i tokom dana se očekuje više sunca. Na jugu i jugoistoku zemlje je moguća slaba kiša, a na planinama ponovo sneg. U ostalim krajevima sunčano, uz malo oblaka. Jutarnja […]