Grčko ostrvo

Foto: Pixabay
Srbija

Seničić: Grci neće vratiti novac, tražiće da se iskoristi

Izvor: 
RTV/Tanjug Uto, 26/10/2021 - 18:43














Grci neće vratiti novac uplaćen za putovanja koja nisu iskorišćena, a većina njih će ponuditi da se smeštaj iskoristi narednih godina, rekao je danas direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA) Aleksandar Seničić.

Gostujući na TV Pink on je istakao da je dobra ideja ministarke turizma Tatjane Matić o vraćanju novca, ali je dodao da se privatna lica, vlasnici hotela i kuća u Grčkoj ne osećaju obaveznim da vrate novac za neiskorišćeno.

"Ipak, većina njih je spremna da se to što je uplaćeno iskoristi kroz smeštaj tokom narednih sezona", rekao je on.

Seničić je naveo da je slična situacija u Srbiji sa đačkim ekskurzijama gde su hotelijeri koji su dobili deo novca iskoristili za sopstvenu likvidnost.

Dodao je da hotelijeri ne osporavaju te uplate, a žele da ih odrade kroz pružanje usluga.

Seničić se založio da ako su uvedene kovid propusnice onda one treba da važe što šire, osim za apoteke i prodavnice prehrambene robe.

Dodao je da su neke evropske zemlje uspele da poprave situaciju stavljajujući do znanja ljudima preko kovid propusnica da će ili živeti sami, a nevakcinisani, ili će se vakcinisati i umrežavati.

On je ocenio da je posle godinu i po kovid pandemije turizam u goroj situaciji nego na početku.

"Potpuno su neizvesni zima i proleće, a već smo iznureni", rekao je on opisujući stanje u tom sektoru.

Nemam informaciju da će vakcina biti uslov za EU

Seničić je izjavio da on nema informaciju da će potpuna imunizacija biti uslov za ulazak u neke zemlje Evropske unije od 1. januara kao što su preneli neki mediji.

“Istina je da se to pominje u neformalnim razgovorima, ali to niko nije zvanično objavio, a to što se pominje ne mora da znači da će biti i usvojeno”, kaže Seničić.

On ističe da se sada mogu čuti razne ideje, ali da one nisu konkretne.

Seničić podseća i da neke zemlje insistiraju na vakcinama kao uslovu za ulazak u restorane, hotele i slično, a da će se tek videti da li će to eventualno biti i uslov za ulazak u te zemlje.

 








Marketing



Najnovije vesti