kljun Foto: promo
Srbija

Serija "Kljun" dobila nagradu publike u Kanu

Izvor: 
N1 Sre, 13/10/2021 - 23:03


Serija "Kljun", koja je prva serija iz ovog regiona u selekciji prestižnog međunarodnog festivala serija Canneseries, dobila je nagradu publike na svečanom uručenju nagrada u Kanu.
 
Publika je u nedelju imala priliku da pogleda prve dve epizode ovog serijala, a nagradu su večeras, na svečanoj ceremoniji proglašenja pobednika, u ime ekipe primili scenaristi Matija Dragojević i Ljubica Luković i rediteljka Jelena Gavrilović.

Serija "Kljun" (Awake) našla se u selekciji od 10 serija koje su se gledaocima predstavile ove godine. 

 
U zvaničnoj selekciji, učestvovale su i serije: "Christian" iz Italije, "Countryman" iz Norveške, "Dreams of Alice" iz Rusije, "Limbo..until it’s over" iz Argentine, "Mister 8" iz Finske, "Sad city girls" iz Izraela, "The aleggation" iz Nemačke, "Totems" iz Francuske i "Unknowns" iz Izraela. Predsednik žirija bio je popularni glumac Nikolaj Koster-Valdo.
 
Gledaoci iz Srbije seriju "Kljun", u produkciji United Media, već imaju prilike da gledaju na televiziji Nova S, od ponedeljka do četvrtka u 21.30h. Za one koji su propustili početak, i one koji preferiraju da odmah gledaju sve epizode, omogućeno je i bindžovanje cele serije na EON-u. 
 
U pitanju je kriminalistička serija, u kojoj mlada, ambiciozna detektivka Sonja Kljun, dobija zadatak da iz Beograda ode u Suboticu i tamo istraži navodno samoubistvo, ne očekujući da će njen dolazak pokrenuti lavinu događaja, koji će razotkriti duboko zakopane tajne vezane za misterioznu organizaciju, ali i za Sonjinu prošlost.
 
Boravak u Subotici preokrenuće joj život, posebno kada njoj i njenoj desetogodišnjoj ćerki počnu da se javljaju zastrašujući snovi koji se povremeno i ostvaruju. Prihvatanjem svog neobičnog dara, Sonja će razotkriti opasnu zaveru koja se krije iza navodnog samoubistva, ali i duboko zakopanu tajnu iz svoje prošlosti.
 
Serija je rađena po scenariju Matije Dragojevića i Ljubice Luković, u režiji Jelene Gavrilović i Uroša Tomića … Uloge tumače Ivana Vuković, Stefan Vukić, Ljiljana Blagojević, Mićko Ljubičić, Filip Đurić, Nataša Tapušković, Mirko Vlahović, Ivana V. Jovanović, Ljubiša Milišić, devojčica Drena Mršić. Kreativni producent i saradnik na scenariju je Srđan Dragojević, direktor fotografije je Dušan Grubin, kompozitor Vladimir Pejković a montažu potpisuje Nemanja Ćeranić.
 
 
 MarketingNajnovije vesti