• Ševarlić prekida štrajk glađu: Ukrali su mi ideju

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Samostalni poslanik Miladin Ševarlić najavio je da će danas prekinuti štrajk glađu.
    On je rekao da prekida štrajk glađu, jer je ovo jedinstven slučaj da je kao idejni tvorac štrajka bio medijski ugušen sa jedne strane štrajkom Dveri, a sa druge štrajkom glađu poslanika Srpske napredne stranke.
     
    Ševralić je ranije za N1 rekao da su mu ostali poslanici na stepeništu Doma parlamenta ukrali i obesmislili ideju.
     
    Ne želim da budem pokrivalica ni za skupštinsku većinu ni za manjinu. Oni govore o temama koje su od drugog značaja, ne kažem da nisu važne, ali u odnosu na ovu ključnu temu…„, kazao je ranije Ševarlić za N1.
     
    Kaže i da je u nedelju on svoje prijatelje i bivše studente zamolio da napuste prostor ispred parlamenta, kada je, kako je rekao, „počela halabuka“, da ne bi došlo do nekog incidenta.
     
    On je naglasio da nije slučajno pokrenuo pitanje Kosova, već da je u vreme izbora veoma važno da građani znaju kakav je stav partija po pitanju Kosova i Metohije.
     
    Mislim da ne postoji država na svetu koja bi se odrekla 12 odsto teritorije zbog bilo čega, a posebno ne zbog pristupanja Evropskoj uniji„, rekao je Ševarlić i dodao da misli da Srbija sebi ne sme da dozvoli takav „luksuz“.
     
    Na stepeništu Skupštine u nedelju je prvi počeo štrajk glađu samostalni poslanik Ševarlić zbog neprimenjivanja Rezolucije 1244 na Kosovu i Metohiji i kršenja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, a zatim mu se u znak podrške pridružio poslanik i lider Dveri Boško Obradović koji zahteva obustavljanje izbornog procesa.
     
    Ispred parlamenta su zatim seli poslanici SNS-a Aleksandar Martinović i Sandra Božić, koji su zatražili da tužilaštvo pokrene postupak protiv osoba koje su učestvovale u neredima tokom skupa koji su u petak ispred tog zdanja organizovale Dveri.

    Samostalni poslanik Miladin Ševarlić najavio je da će danas prekinuti štrajk glađu.
     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]