električni bicikl Foto: pixabay
Srbija

Sindikat: Bicikli za poštare moraju biti električni, inače bolje da nam nabave rikše

Izvor: 
FoNet Sub, 14/08/2021 - 19:49Nakon najave da će Pošta Srbije nabaviti bicikle za dostavu, sindikat radnika pošte "Sloga" zatražio je da ti bicikli budu isključivo na električni pogon.
 
V.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević najavio je da će ta kompanija nabaviti 800 bicikala za dostavu pošiljki.

"Ako je namera iskrena da se poštarima obezbede bolji uslovi za rad, a korisnicima kvalitetnija i brža usluga, smatramo da bicikli moraju biti savremeni, električni, brzi i jaki", navodi se u saopštenju sindikata "Sloga".

Ističe se da sindikat razume potrebu za ekološkim načinom dostave, ali da su dužni da upozore da korisnici u 21. veku očekuju brze dostave, a ne ljude u godinama, često i bolesne koji će biti primorani da guraju bickl sa hrpom teških pošiljki i paketa pored sebe.

 
"Ako je namera da Pošta Srbije nabavi tek poneki bicikl na električni pogon, odnosno da većina bicikala bude od kineskog proizvođača i na snagu okretanja pedala – bolje nam nabavite rikše da ih vučemo ručno", ističe se u saopštenju.
 
Naglašava se da su u brzini isporuke paketa Poštu Srbije davno premašile privatne kompanije i dostavne službe sa vozačima kojima se "prećutno i nekažnjeno toleriše jurcanje po drumovima Srbije".
 MarketingNajnovije vesti