Pusti inspiraciju da te vozi Foto: Promo
Srbija

Skoro 3.500 prijava na konkurs za ime i logo brzih vozova Srbije, proglašenje pobednika 4. marta

Izvor: 
013info Sre, 02/03/2022 - 18:12Konkurs „Srbija Voza“ za izbor imena i vizuelnog identiteta brzih vozova Srbije pod nazivom „Pusti inspiraciju da te vozi“ zatvoren je 21. februara, a na adresu organizatora stiglo je ukupno 3.481 prijava.

Organizatori su poručili da su iznenađeni ogromnim interesovanjem građana, ističući da su mnogi pokazali veliki talenat, inventivnost i originalnost, što je, kako su naveli, dokaz da je Srbija danas zemlja sa velikim kreativnim potencijalom.

Pravo učešća imali su građani Srbije i pravna lica registrovana u našoj zemlji, a stručni žiri uzeo je u razmatranje sva rešenja koja ispunjavaju uslove konkursa.

Neki od ključnih kriterijuma bili su da logo i ime ilustruju vrednosti brzih vozova (brzina, jedinstvenost, originalnost, savremenost), kao i da ime mora biti integrisano u logotip. Rešenje je trebalo da sadrži logo sa nazivom u vektorskom formatu u pdf-u, kao jednobojnu varijantu i u negativu. Uz naziv brzog voza, potrebna je bila i specifikacija tipografije, kao i šifre korišćenih boja. Rešenje je moralo biti originalno delo autora i nije smelo sadržavati delove drugog autorskog dela. Nepotpune i neodgovarajuće prijave nisu uzete u obzir.

Ko će pobediti na konkursu i osvojiti nagradu od 1.000.000 dinara saznaćemo 4. marta.

Pobedničko ime i logo krasiće sve brze vozove Srbije, od kojih će prvi biti u komercijalnoj upotrebi na relaciji Beograd – Novi Sad.

 
MarketingNajnovije vesti