• Skupština slobodne Srbije povukla kandidaturu Boža Prelevića za predsednika

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Skupština slobodne Srbije odlučila je da povuče kandidaturu Boža Prelevića za predsednika Srbije, iako su ga građani odlično ocenili u nedavnom istraživanju, saopšteno je iz tog udruženja.

    „Smisao i zadatak Skupštine slobodne Srbije jeste ujedinjenje opozicionih aktera, a ne zahtevanje funkcija. Sve snage moramo okupiti oko životno važnih interesa građana, a to je izgradnja Srbije kao demokratske države. Funkcije ne smeju biti uzrok razdora“, navodi se u saopštenju.

    Dodaje se da će Skupština slobodne Srbije „nastaviti da radi na izgradnji svesti koja će postati naša zajednička snaga“.

    „Ničije ime nikada više ne bi trebalo da bude veće ni važnije od demokratije i interesa građana“, zaključuje se.

    Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas kazao je pre dva dana za N1 da će Zdravko Ponoš biti kandidat za predsednika onog dela Srbije koji želi promenu vlasti.

    „Moramo da se dogovorimo šta pričamo naredna dva meseca, želimo da pokažemo da sutra neće biti osvete, nema mržnje. Nije bilo 6. oktobra, ali će biti 4. aprila i sprovodiće ga državne institucije, to je suština, uz lustraciju, svako će odgovarati za kršenje zakona. Za ovog čoveka ćemo ‘izginuti’ u kampanji, kad sedne na Andrićev venac biće predsednik svih građana Srbije, Vladi će vratiti svaki zakon koji nije dobar za građane. Građani Srbije predsednika biraju neposredno, treba nam čovek koji kad stane uz zastavu i grb da se čovek naježi. Trećeg aprila ćemo da slavimo, volju naroda ne smeju da kradu. Imaćemo pokrivena sva mesta, ne igrajte se, ko god je to radio narodu Srbije znate kako je prošao“, rekao je Đilas.

    Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je da će danas doći do sastanka sa predsednikom SSP Draganom Đilasom, i izrazio je nadu da će se postići sporazum o zajedničkom kandidatu opozicije za predstojeće predsedničke izbore 3. aprila.

    Kako je rekao Đorđe Vukadinović za N1 nedavna istraživanja javnog mnjenja su pokazala da se mnogo bolje kotiraju nestranački kandidati za predsednika od stranačkih. Među onima koje građani najviše podržavaju kao opozicione kandidate nalaze se profesor Miodrag Zec, ekološki aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta i advokat Božo Prelević.

     

    Skupština slobodne Srbije odlučila je da povuče kandidaturu Boža Prelevića za predsednika Srbije, iako su ga građani odlično ocenili u nedavnom istraživanju, saopšteno je iz tog udruženja.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija