• Sloga: Anesteziranje naroda pred inflatorni udar

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    „Crna predviđana“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića o neminovnoj nuklearnoj kataklizmi i predstojećoj zimi bez hrane i energenata koja će biti najgora u poslednjih 70 godina, vidim kao osmišljeno “anesteziranje naroda” kojim se skreće fokus sa trenutne inflacije i galopirajućoj eroziji mita o Srbiji kao ekonomskom tigru i životu njenih građana u zlatnom dobu, saopštava Sloga.

    –  Odgovorno tvrdim da se radi o poznatoj naprednjačkoj mantri, pripremi – da se u vreme godišnjih odmora, tokom jula i avgusta dopusti podizanje cena životnih namirnica, hleba, mesa, struje, komunalnih režija, telefonskih, internet i drugih usluga, kaže predsednik sindikata Željko Veselinović i narodni poslanik u budućem sazivu Parlamenta.

    On ističe da je sličan igrokaz sa narodom učinjen jula 2014. godine‚ kada je tadašnja vlada u saradnji sa stranim privrednim komorama napravila anti-radnički Zakon o radu, koji je, takođe oktroisano usvojen u Parlamentu u vreme godišnjih odmora kako bi se otpor radnika i sindikata sveo na minimum.

    – Kao neko ko će izvorno predstavljati radnike u Skupštini u obavezi sam da upozorim da postoji realna opasnost da građane umesto obećanog im blagostanja, mira i stabilnosti čeka inflatorni udar, finansijska kriza i socijalna kataklizma, kojoj moramo svi zajednički iz opozicije i redova sindikata da se odupremo, zaključuje Veselinović u saopštenju dostavljenom medijima.

    „Crna predviđana“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića o neminovnoj nuklearnoj kataklizmi i predstojećoj zimi bez hrane i energenata koja će biti najgora u poslednjih 70 godina, vidim kao osmišljeno “anesteziranje naroda” kojim se skreće fokus sa trenutne inflacije i galopirajućoj eroziji mita o Srbiji kao ekonomskom tigru i životu njenih građana u zlatnom dobu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]