Srbija

Sloga: Anesteziranje naroda pred inflatorni udar

Izvor: 
013info Pet, 20/05/2022 - 11:18


„Crna predviđana“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića o neminovnoj nuklearnoj kataklizmi i predstojećoj zimi bez hrane i energenata koja će biti najgora u poslednjih 70 godina, vidim kao osmišljeno “anesteziranje naroda” kojim se skreće fokus sa trenutne inflacije i galopirajućoj eroziji mita o Srbiji kao ekonomskom tigru i životu njenih građana u zlatnom dobu, saopštava Sloga.

–  Odgovorno tvrdim da se radi o poznatoj naprednjačkoj mantri, pripremi – da se u vreme godišnjih odmora, tokom jula i avgusta dopusti podizanje cena životnih namirnica, hleba, mesa, struje, komunalnih režija, telefonskih, internet i drugih usluga, kaže predsednik sindikata Željko Veselinović i narodni poslanik u budućem sazivu Parlamenta.

On ističe da je sličan igrokaz sa narodom učinjen jula 2014. godine‚ kada je tadašnja vlada u saradnji sa stranim privrednim komorama napravila anti-radnički Zakon o radu, koji je, takođe oktroisano usvojen u Parlamentu u vreme godišnjih odmora kako bi se otpor radnika i sindikata sveo na minimum.

– Kao neko ko će izvorno predstavljati radnike u Skupštini u obavezi sam da upozorim da postoji realna opasnost da građane umesto obećanog im blagostanja, mira i stabilnosti čeka inflatorni udar, finansijska kriza i socijalna kataklizma, kojoj moramo svi zajednički iz opozicije i redova sindikata da se odupremo, zaključuje Veselinović u saopštenju dostavljenom medijima.
MarketingNajnovije vesti