Ivana Spanovic
Srbija

Srbija će biti domaćin Svetskog prvenstva u atletici 2022. godine!

Izvor: 
Blic/Danas Pet, 22/11/2019 - 21:17

Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici 2022. biće održano u Srbiji, objavio je na Tviteru predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović.

 

U petak su se u Monte Karlu sastali Jevrosimović i predsednik Svetske atletske federacije Sebastijan Kou, tema razgovora bila je kandidatura Beograda za domaćina prvenstva, a dogovor je očigledno ubrzo sklopljen.

 

Zasedao je odbor Svetske atletske federacije u Monte Karlu i doneo odluku da ukaže poverenje Srbiji i u nju pošalje najbolje svetske atletičare 2022. Jevrosimović je prvi na Tviteru podelio sjajne vesti, a onda su krenule čestitke sa svih strana, pa i čuvenih atletičara.

Srbiji je međuostalom čestitao i Sergej Bubka, čuveni skakač u vis koji je danas potpredsednik Međunarodne atletske federacije i čelnik Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je danas da je dobijanje organizacije Svetskog prvenstva u atletici 2022. godine ogroman uspeh i veliko sportsko priznanje za Srbiju, saopštio je kabinet ministra.

 

„To je ogroman uspeh za Srbiju – zavredili smo poverenje da u roku od pet godina organizujemo najpre evropsko a sada i svetsko atletsko takmičenje“, rekao je Udovičić.

On je rekao i da je siguran da će se Srbija i ovoga puta predstaviti u najboljem svetlu, kako je to bilo i pre dve godine, prilikom organizovanja Evropskog dvoranskog prvenstva.
MarketingNajnovije vesti