Vlada Srbije commons.wikimedia.org
Srbija

Srbija će dobiti još 1.272 inspektora

Pančevo, Čet, 08/08/2019 - 19:13
Aleksandar Stojković


Vlada Srbije usvojila je trogodišnji akcioni plan za zapošljavanje inspektora i drugih službenika u republičkim inspekcijama, koji predviđa zapošljavanje 1.272 inspektora do kraja 2021. godine, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Prema tom planu, do kraja ove godine biće zaposleno 298 inspektora, u 2020. godini 504 inspektora, a u 2021. godini 470 inspektora.
 
Resorna ministarstva će ove, i u naredne dve godine, u skladu sa Trogodišnjim akcionim planom raspisati javni konkurs za popunjavanje izvršilačkih radnih mesta koja obuhvataju poslove inspekcijskog nadzora.
 
Ministar Branko Ružić podsetio je da je Vlada Srbije nedavno usvojila i uredbu kojom je omogućeno da republički inspektori dobiju zvanje samostalnog savetnika i veće plate. Unapređenjem u zvanje samostalnog savetnika i povećanjem koeficijenta, zarada inspektora iznosiće između 60.000 i 70.000 dinara, u zavisnosti od rezultata koje su pokazali u prethodnom periodu.
 
Inspektorima u lokalnim i pokrajinskim inspekcijama prošle godine uvećan je koeficijent za rad na terenu, što je stvorilo uslove da im plata bude povećana do 20 odsto, naveo je Ružić i dodao da je 36 inspekcija krenulo da radi u novom informacionom sistemu eInspektor.MarketingNajnovije vesti