pasos
Srbija

Srbija i Slovenija dogovorile slobodno putovanje građana uz sertifikat o vakcinaciji

Izvor: 
013info Uto, 25/05/2021 - 21:05Srbija i Slovenija usaglasile su međusobni dogovor o uzajamnom priznavanju svih važećih potvrda o vakcinaciji protiv kovida19 i potvrda testova na prisutnost koronavirusa, koja su izdata u Sloveniji, odnosno u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Nikola Selaković rekao je danas da je postignut dogovor da građani Srbije i Slovenije, uz uzajamno priznavanje vakcinalnih sertifikata, već sada mogu da dolaze iz jedne u drugu zemlju.

"Sa uzajamnim priznavanjem potvrda o vakcinaciji i testiranju, potvrdama izdatim u jednoj državi priznaju se jednaki pravni efekti kao da su izdate u drugoj državi u skladu sa zakonima i propisima svake države i to pri ulasku kao i izlasku iz države, kao i pristupu uslugama", stoji u sporazumu dve države koji odmah stupa na snagu.

Selaković je, tokom zvanične posete Sloveniji, izjavio da je taj dogovor postignut u susret poseti.

"Znam da mnogo Slovenaca voli da dolazi u Beograd u Srbiju, kao i da mnogo građana Srbije voli da dođe u Sloveniju, ako su zaštitili svoje zdravlje", rekao je Selaković nakon sastanka sa slovenačkim kolegom Anžeom Logarom.

 
MarketingNajnovije vesti