Vakcina Foto: pixnio
Srbija

Srbija potpisala ugovor za još dva miliona doza kineske vakcine

Izvor: 
021.rs Čet, 18/03/2021 - 11:38


Ugovor za kupovinu novih 2.000.000 doza vakcine kompanije Sinofarm potpisan je danas, saopšteno je iz Kabineta predsednika Srbije.
 
Kako se navodi, Aleksandar Vučić je razgovarao preko video linka sa rukovodstvom kompanije Sinofarm o procesu nabavke vakcina, izgradnji fabrike kineskih vakcina u Srbiji, ali i o izgradnji i opremanju srpskih bolnica.
 
Kako se navodi u saopštenju, Vučić je istakao da je najveći broj građana u Srbiji vakcinisan upravo ovom vakcinom i naglasio važnost potpisivanja novog ugovora za novih 2.000.000 vakcina. On je istakao da su srpski strucnjaci dali veoma visoko mišljenje o kvalitetu i bezbednosti Sinofarmove vakcine.
 
Predsednik Sinofarm Grupe Liu Đingžen je zahvalio predsedniku i građanima Srbije na poverenju ukazanom kompaniji Sinofarm i dodao da je od početka pandemije 2020. godine upravo Sinofarm, kao najveća farmaceutska kompanija u Kini, preuzela odgovornost za borbu protiv ove bolesti.
 
"Srbija je prva evropska zemlja koja je odobrila vakcinu Sinofarma i danas ćemo potpisati ugovor za isporuku novih 2.000.000 doza. Cenimo poverenje građana u naš proizvod i srećni smo što možemo da pružimo neophodnu podršku ljudima u Srbiji u borbi protiv virusa", rekao je predsednik Sinofarm Grupe Liu Đingžen.MarketingNajnovije vesti