• SRBIJA: Uskoro se ukida overa zdravstvenih knjižica

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Srbije Ana Brnabić najavila je u petak, 7. aprila da će overavanje zdravstvenih knjižica biti ukinuto u narednih nekoliko meseci, a da od juna počinje faza testiranja novog sistema u kojem će se umesto papirnih zdravstvenih knjižica koristiti kartice.

    – Od juna počinje faza testiranja i polako ćemo puštati taj sistem, rekla je Ana Brnabić.

    Prema njenim rečima, to će biti završeno u nekoliko narednih meseci.

    Na pitanje kada će na adrese građana početi da stižu elektronske zdravstvene knjižice, ona je rekla da je to pitanje za Republički fond za zdravstveno osiguranje.

    Građanima koji su pre više od pet meseci podneli zahtev da im se na kućnu adresu dostavi elektronska zdravstvena knjižice, ona još nije uručena niti su obavešteni kada će je dobiti.

    Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Srbije Ana Brnabić najavila je da će overavanje zdravstvenih knjižica biti ukinuto u narednih nekoliko meseci, a da od juna počinje faza testiranja novog sistema u kojem će se umesto papirnih zdravstvenih knjižica koristiti kartice.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Poskupeli i benzin i dizel

    U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 203 dinara, dok će cena bezolovnog benzina biti 190 dinara po litru, navodi […]