• Srđan Nogo i Zoran Radojičić pušteni iz pritvora

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Bivši poslanici Srđan Nogo i Zoran Radojičić pušteni su danas da se brane sa slobode nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. 
     
    Portparolka tužilaštva Irena Bjeloš precizirala je da su Nogo i Radojčić saslušani povodom krivičnog dela pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja u pokušaju. Nakon toga je tužilaštvo donelo rešenje kojim se ukida rešenje o njihovom zadržavanju (do 48 sati) od 3. avgusta.
     
    Njih dvojica su privedeni u ponedeljak Sarajevskoj ulici u Beogradu, neposredno pred formiranje novog saziva Palamenta, pošto je Nogo prethodno najavio da će nove poslanike gađati iz pejntbol puške.
     
    Policija je u centru Beograda u ponedeljak zaustavila automobil Noga, a gepek je bio pun kesa sa pejntbol puškama, praćkama i pirotehničkim sredstvima. Ispred republičkog zdanja zatečeno i nekoliko njegovih pristalica sa praćkama. 
     
    Nogo je još pre nedelju dana najavio da neće dozvoliti konstituisanje novog saziva Skupštine i pozvao lidere i simpatizere opozicije da dođu i iz pejntbol pušaka pucaju na buduće poslanike. Kako je tada najavio, već su naručene puške za pejntbol iz kojih će se pucati i koje mogu da dobace oko 200-300 metara, baklje, topovski udari i rakete za vatromet, kojima će opozicija gađati buduće poslanike u novom sazivu srpskog parlamenta.
     
    Inače, protiv Noga se vodi i postupak povodom nereda na nedavnim protestima u Beogradu, gde se sumnjiči da je bio kolovođa grupe koja je vršila nasilje. 

    Bivši poslanici Srđan Nogo i Zoran Radojičić pušteni su danas da se brane sa slobode nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. 

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]