Justicia Foto: pixabay
Srbija

Srpskoj državljanki koja je došla iz Lugana u Niš preti 12 godina zatvora

Izvor: 
Blic Čet, 09/04/2020 - 09:26

Po zahtevu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, policija prikuplja potrebna obaveštenja i obaviće razgovor sa tri osobe ženskog pola protiv kojih je fizičko lice iz Niša u ime građana podnelo krivičnu prijavu za krivično delo prenošenje zarazne bolesti.

Među te tri prijavljene ženske osobe je i J. D, žena koja živi u Luganu u Švajcarskoj. Ona je, javlja "Pink", u drugoj polovini februara, iz Švajcarske koja je već bila žarište korona virusa, došla je na desetodnevni odmor u Srbiju, tačnije u Niš.

Trebalo bi da sada bude utvrđeno kada je tačno J. D. došla iz Lugana u Niš, da li joj je kada je došla u zemlju određena mera izolacije, da li je i kada testirana na virus Kovid-19 i da li je bila u kontaktu sa drugim ljudima ako joj bilo utvrđeno prisustvo korona virusa.

Inače, po Krivičnom zakonu Republike Srbije, za osobu koja je počinila krivično delo prenošenjenje zarazne bolesti iz člana 249 zaprećena je kazna zatvora u trajanju od 12 godina u zavisnosti od posledica.

Podsetimo, pre nekoliko dana je prof. dr Branislav Tiodorović, epidemiolog, gostujući na TV "Prva" govorio o srpskoj državljanki koja je došla iz Lugana u Niš i zarazila, pored ostalih, i svoje dve prijateljice iz Beograda sa kojima se tih dana videla.

 MarketingNajnovije vesti