• Stefanović: Novi oficiri veliko pojačanje, sve veća zainteresovanost za vojni poziv

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je da je novih 135 oficira koji će danas biti promovisani, veliko pojačanje za Vojsku Srbije (VS).
     
    Naveo je da pokazuju sve veću zainteresovanost za vojni poziv.
     
    „Njihova zainteresovanost je veća jer vide da i njihova vojska jača, a vojska jeste garant snažne i suverene Srbije“, rekao je ministar RTS-u.
     
    Dodao je da se vojska trudi da popuni kapacitete, što nije lako u celom svetu, jer zbog jače privrede postoji veća konkurencija.
     
    Stefanović je dodao da Vojsci Srbije „trebaju piloti, tenkisti, lekari i inženjeri, specijalci, artiljerija“, kao i da postoji mnogo mogućnosti za napredovanje.
     
    Stefanović se zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za najavljeno četvrto povećanje plata pripadnicima VS, 25 odsto od januara iduće godine. 
     
    „Moram da kažem i da je veliki državni projekat koji je on započeo, subvencionisanih stanova za službe bezbednosti za 500 evra po kvadratu, veliki stimulans za mlade ljude koji planiraju da rade u vojsci“, rekao je ministar odbrane.
     
    Potvrdio je da je Srbija zainteresovana za turske bespilotne letelice i da će stručnjaci vojske detaljno proučiti potrebe i napraviti planove nabavke.
     
    Promocija novih oficira zakazana je za danas u 10.00 ispred Doma Narodne skupštine Srbije. 

    Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je da je novih 135 oficira koji će danas biti promovisani, veliko pojačanje za Vojsku Srbije (VS).

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]