Foto: Vojska Srbije
Srbija

Stefanović: Novi oficiri veliko pojačanje, sve veća zainteresovanost za vojni poziv

Izvor: 
Beta Sub, 17/09/2022 - 10:49Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je da je novih 135 oficira koji će danas biti promovisani, veliko pojačanje za Vojsku Srbije (VS).
 
Naveo je da pokazuju sve veću zainteresovanost za vojni poziv.
 
"Njihova zainteresovanost je veća jer vide da i njihova vojska jača, a vojska jeste garant snažne i suverene Srbije", rekao je ministar RTS-u.
 
Dodao je da se vojska trudi da popuni kapacitete, što nije lako u celom svetu, jer zbog jače privrede postoji veća konkurencija.
 
Stefanović je dodao da Vojsci Srbije "trebaju piloti, tenkisti, lekari i inženjeri, specijalci, artiljerija", kao i da postoji mnogo mogućnosti za napredovanje.
 
Stefanović se zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za najavljeno četvrto povećanje plata pripadnicima VS, 25 odsto od januara iduće godine. 
 
"Moram da kažem i da je veliki državni projekat koji je on započeo, subvencionisanih stanova za službe bezbednosti za 500 evra po kvadratu, veliki stimulans za mlade ljude koji planiraju da rade u vojsci", rekao je ministar odbrane.
 
Potvrdio je da je Srbija zainteresovana za turske bespilotne letelice i da će stručnjaci vojske detaljno proučiti potrebe i napraviti planove nabavke.
 
Promocija novih oficira zakazana je za danas u 10.00 ispred Doma Narodne skupštine Srbije. MarketingNajnovije vesti