Steganović Foto: Ministarstvo odbrane
Srbija

Stefanović poziva mlade da konkurišu za vojne pilote

Izvor: 
Beta/013info Sub, 06/08/2022 - 17:24U Ćupriji je organizovan aero miting na kome su prvi put, učestvovali i predstavnci Vojske Srbije, saopštillo je ministarstvo odbrane.

 

Prisustvovao je i ministar odbrane Nebojša Stefanović koji je naglasio značaj takvih manifestacija za popularizaciju poziva pilota.

Pozvao je mlade da se prijave na vojne konkurse i postanu deo Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

- Jedinice našeg Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane danas su u našem regionu među najopremljenijima i ovde možete da vidite i naš najnoviji helikopter H-145M. I to je samo jedan od simbola onoga što Srbija danas radi. Srbija danas ima snage da svojoj vojsci obezbedi novu opremu, novu tehniku, ali ono što je ključna stvar su ljudi. I drago mi je da i kroz ovakve manifestacije možemo da popularizujemo vojni poziv, pre svega poziv vojnih pilota. Za nas je to najznačajnija stvar i koristim i ovu priliku danas da pozovem sve mlade ljude da se prijave na neki od naših konkursa za slušaoce Kursa za rezervne oficire roda avijacije, ali i kurseve za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane. Imaće priliku da uče od najboljih, da rade sa najboljom opremom i tehnikom i imaće što je najvažnije priliku da služe svojoj Srbiji – rekao je ministar Stefanović.  

Aero klub Ćuprija je bio organizator manfestacije na kojoj su učestvovali brojni pilota ultralakih letelica.

 

 
 MarketingNajnovije vesti