• ŠTETA 12,2 MILIJARDE: Za utaju poreza više1.400 osumnjičenih

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Juče je objavljeno da je zbog utaje poreza priveden jedan Pančevac. Taanjug objavljuje da je Poreska uprava Srbije podnela od početka godine 1.034 krivične prijave zbog izbegavanja plaćanja poreza u visini od 12,2 milijarde dinara.
     
    Prema dostupnim podacima objavljenim na sajtu Poreske uprave, krivičnim prijavama do početka ovog meseca je obuhvaćeno više od 1.400 osumnjičenih za utaju poreza. Oni su prema podacima nadležnih počinili 1.378 krivičnih dela. Pri ovim krivičnim delima izbegnuto je plaćanje poreza veće od 12,2 milijarde dinara što je za 58,15 odsto, odnosno 4,5 milijardi dinara više nego u istom periodu prošle godine.
     
    Poreska policija je inače tokom ovog meseca učestvovala u razotkrivanju grupe lica iz Subotice, Beograda, Pančeva i Vranja za koje se sumnja da su neosnovano iskazivali iznose za povraćaj PDV-a i poreski kredit od preko 542 miliona dinara i pranja novca od preko 441 miliona dinara.
     
    Po prijavama poreskih organa u ovoj godini, uhapšeno je 158 lica, što je dva puta više nego u istom periodu prošle godine, pokazuju podaci. Otkriveno je 83 „fantom“ i „peračkih“ preduzeća koja predstavljaju, kažu u Poreskoj, glavne generatore sive ekonomije.
     
    Danas je saopšteno da je uhapšeno lice iz Pančeva koje je vodilo firmu za prodaju polovnih automobila i za nešto više od godinu i po, kroz krivično delo poreske utaje, oštetilo republički budžet za više od 14,4 miliona dinara.
     
    Nedavno je oduzeto više od 20 tona duvana, preko pola miliona paklica cigareta, kao i više 20 tona alkoholnog pića i 22 tone nafte i derivata. Ovog meseca obelodanjene su i tri akcije suzbijanja sive ekonomije u prometu akciznih proizvoda pri kojima je oduzeto preko 5,2 hiljade paklica odnosno 323 kilograma rezanog duvana bez dokumentacije o poreklu.
     
    Poreska policija je u prvih devet meseci privremeno oduzela i robu bez dokumentacije kojom se trgovalo preko ineterneta a čija vrednost iznosi 71 milion dinara. Najviše je oduzeto ženske brendirane garderobe, tehnička roba, kozmetika i alkoholno piće.
     

    Juče je objavljeno da je zbog utaje poreza priveden jedan Pančevac. Taanjug objavljuje da je Poreska uprava Srbije podnela od početka godine 1.034 krivične prijave zbog izbegavanja plaćanja poreza u visini od 12,2 milijarde dinara.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Isplata stipendija i kredita za učenike i studente

    Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije obaveštava učenike i studente korisnike stipendija za izuzetno nadarene učenike da isplata pete i šeste mesečne rate ovih stipendija za školsku […]

    Leto do ponedeljka, temperature i do 30 stepeni

    U Srbiji će temperatura do ponedeljka imati letnje vrednosti, do 30 stepeni. Danas će biti pretežno sunčano, a krajem dana moguća je prolazna, umerena oblačnost. Najviša temperatura daleko od […]