Foto: pixabay
Srbija

Stranim turistima koji kruzerima krstare Dunavom dozvoljen ulazak u Srbiju

Izvor: 
FoNet Čet, 17/06/2021 - 11:46


Strani turisti koji kruzerima krstare Dunavom, uz negativan antigenski test na koronu, mogu da uđu u Srbiju, odlučio je Krizni štab.
 
Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić ovo je ocenila kao važan korak napred ka oporavku privrede.
 
Ona je objasnila da su s obzirom na epidemiološke mere koje se primenjuju u Srbiji, svi kruzeri do sada samo tranzitirali bez zaustavljanja, jer je turistima potreban negativan PCR test za ulazak u Srbiju, na čiji se rezultat dugo čeka.
 
"Uz relaksaciju ove epidemiološke mere, očekujemo da strani turisti više neće samo prolaziti brodovima kroz našu zemlju, već će izdvajati dodatna sredstva za obilaske, posete muzejima i drugim institucijama kulture, kao i za posete restoranima, kupovinu suvenira i slično, što će pozitivno uticati na povećanje deviznog priliva od turizma i doprineti oporavku turističke privrede", istakla je Matić.
 
Turistički brodovi na kojima se nalaze grupe stranih turista tokom krstarenja posećuju i obilaze Beograd, Novi Sad, Donji Milanovac, Golubac i Apatin i ne zadržavaju se duže od 12 sati.MarketingNajnovije vesti