Srbija

STRANKA SLOBODE I PRAVDE: Privatizacija vodoprivrednih društava iz Pančeva, Kovina i Zrenjanina protiv bezbednosti građana

Izvor: 
Danas Ned, 01/11/2020 - 19:46Iz SSP su saopštili da je objavom Javnog poziva Ministarstva privrede od 26. oktobra zainteresovanima za privatizaciju vodoprivrednih društava „Tamiš Dunav“ Pančeva (o čemu vas je portal 013info obavestio), „Podunavlje“ Kovin, „Srednji Banat“ Zrenjanin i drugih, režim „svesno dovodi u rizik bezbednost vodoprivrednog sistema“, u prvom redu zaštitu od poplava.

„Otpočinjanje privatizacije vodoprivrednih društava od nacionalnog interesa za bezbednost države i građana pre nekoliko dana, u mandatu tada još uvek tehničke Vlade, još jedan je dokaz da ovaj režim zloupotrebljava kovid krizu i na mala vrata sprovodi štetne odluke“ – saopštila je danas Stranka slobode i pravde.

 

Poučeni iskustvom iz 2014. godine, Stranka slobode i pravde izražava zabrinutost da njihovom neopravdanom privatizacijom suočavanje sa ovakvim rizicima vode u unapred izgubljenu bitku.

„Upravo 2014. godine su ova preduzeća pokazala kako se adekvatno radi i brani od poplava, za razliku od onih koji su s druge strane Save imali desetine žrtava, jer nisu znali kako da se organizuju i ostavili Miroslavu Čučkoviću da odlučuje, umesto da su pustili vodoprivredu da stručno radi svoj posao“ – stoji u saopštenju.

Oni se pozivaju na iskustva Mađarske i Hrvatske.

„Oni su takođe sproveli ovakvu privatizaciju, a potom bili prinuđeni da kao države ponovo kupe od tih novih privatnih vlasnika svoja sopstvena preduzeća, kada se ispostavilo da niko kao država nema ni snage, ni potencijala da održava ovakve sisteme u prvom redu, a kamoli da u njih investira“ – istakli su iz SSP.

Oni zahtevaju od Ministarstva privrede da hitno stavi van snage ovakvu odluku i spreči „igranje životima i imovinom građana“.

 
MarketingNajnovije vesti