kompjuter pixabay
Srbija

Studenti mogu da nađu posao na više načina – Sajam prvi put u onlajn formatu

Izvor: 
RTS Pon, 02/11/2020 - 08:44

Sajam poslova i prakse "Kreiraj svoju budućnost", za studente i diplomce tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta održava se danas i sutra. Za 16 godina koliko postoji, prvi put je u onlajn formatu.

Na zajedničkom poslu su se ponovo našle dve organizacije studenata tehnike i elektotehnike - ISTEK i BEST. Već šesnaest godina rade na uspostavljanju saradnje univerziteta, kompanija i studenata, kako bi se sprečio odlazak stručnih kadrova iz zemlje.

Do sada je više od preko 200 kompanija podržalo projekat, a godišnje Sajam poseti više od 5.000 studenata.

"Postoji više načina na koji studenti mogu naći posao, bilo kroz dodatne aktivnosti kao što su radionice i simulacija razgovora za posao na danima samog Sajma, kroz razgovor sa predstavnicima kompanija ili prijavljivanjima za otvorene pozicije kao i nakon Sajma s obzirom da ostavljaju biografije u bazi kojoj kompanije imaju pristup u narednih godinu dana", objašnjava koordinatorka za odnose sa javnošću Ružica Stamenković.

S obzirom da je sajam u onlajn formatu, organizatori očekuju veću posećenost. U tu svrhu, sajt projekta postaje platforma za komunikaciju.

Sajt kao platforma za komunikaciju sa kompanijama

Sajt projekta će 2. i 3. novembra postati platforma preko koje će studenti moći da uđu u komunikaciju sa kompanijama i bolje upoznaju predstavnike kompanija.

"Sajam je onlajn i studenti mogu da pristupe putem svojih telefona i računara od svoje kuće. Naglasila bih i nacionalni karakter sajma, odnosno da je namenjen svim studentima svih fakulteta i univerziteta u Srbiji", kaže koordinatorka za odnose sa javnošću Ružica Stamenković.

Kažu da će sajt sigurno izdržati veliku posećenost studenata.

"Naš tim IT-evaca i divelopera je veoma vredno radio na toj platformi, tako da ne bi trebalo da bude nikakve brige po tom pitanju", ističe koordinator za odnose sa kompanijama Bogdan Udović.

Tako će i ove godine posetioci moći da se upoznaju sa vodećim kompanijama u našoj zemlji, saznaju više o aktuelnim poslovima i praksama, kao i koja su znanja potrebna za lakši dolazak do posla.
MarketingNajnovije vesti