• Studenti mogu da nađu posao na više načina – Sajam prvi put u onlajn formatu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Sajam poslova i prakse „Kreiraj svoju budućnost“, za studente i diplomce tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta održava se danas i sutra. Za 16 godina koliko postoji, prvi put je u onlajn formatu.

    Na zajedničkom poslu su se ponovo našle dve organizacije studenata tehnike i elektotehnike – ISTEK i BEST.
    Već šesnaest godina rade na uspostavljanju saradnje univerziteta, kompanija i studenata, kako bi se sprečio odlazak stručnih kadrova iz zemlje.

    Do sada je više od preko 200 kompanija podržalo projekat, a godišnje Sajam poseti više od 5.000 studenata.

    „Postoji više načina na koji studenti mogu naći posao, bilo kroz dodatne aktivnosti kao što su radionice i simulacija razgovora za posao na danima samog Sajma, kroz razgovor sa predstavnicima kompanija ili prijavljivanjima za otvorene pozicije kao i nakon Sajma s obzirom da ostavljaju biografije u bazi kojoj kompanije imaju pristup u narednih godinu dana“, objašnjava koordinatorka za odnose sa javnošću Ružica Stamenković.

    S obzirom da je sajam u onlajn formatu, organizatori očekuju veću posećenost. U tu svrhu, sajt projekta postaje platforma za komunikaciju.

    Sajt kao platforma za komunikaciju sa kompanijama

    Sajt projekta će 2. i 3. novembra postati platforma preko koje će studenti moći da uđu u komunikaciju sa kompanijama i bolje upoznaju predstavnike kompanija.

    „Sajam je onlajn i studenti mogu da pristupe putem svojih telefona i računara od svoje kuće. Naglasila bih i nacionalni karakter sajma, odnosno da je namenjen svim studentima svih fakulteta i univerziteta u Srbiji“, kaže koordinatorka za odnose sa javnošću Ružica Stamenković.

    Kažu da će sajt sigurno izdržati veliku posećenost studenata.

    „Naš tim IT-evaca i divelopera je veoma vredno radio na toj platformi, tako da ne bi trebalo da bude nikakve brige po tom pitanju“, ističe koordinator za odnose sa kompanijama Bogdan Udović.

    Tako će i ove godine posetioci moći da se upoznaju sa vodećim kompanijama u našoj zemlji, saznaju više o aktuelnim poslovima i praksama, kao i koja su znanja potrebna za lakši dolazak do posla.

    Sajam poslova i prakse „Kreiraj svoju budućnost“, za studente i diplomce tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta održava se danas i sutra. Za 16 godina koliko postoji, prvi put je u onlajn formatu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]