Pixabay
Srbija

Studenti Stomatologije do maja besplatno popravljaju zube

Izvor: 
Politika Sre, 07/12/2022 - 18:14Građani sve do maja naredne godine mogu dobiti besplatnu negu i lečenje zuba na Stomatološkom fakultetu, Univerziteta u Beogradu, koji je pacijentima omogućio preventivne i rekonstruktivne procedure na studentskim vežbama, uz nadzor kliničkih lekara, asistenata i profesora.

Građani sve do maja naredne godine mogu dobiti besplatnu negu i lečenje zuba na Stomatološkom fakultetu, Univerziteta u Beogradu, koji je pacijentima omogućio preventivne i rekonstruktivne procedure na studentskim vežbama, uz nadzor kliničkih lekara, asistenata i profesora. Kako pojašnjava Mladen Šiljković, predsednika Studentskog parlamenta Stomatološkog fakulteta, usluge koje tamošnji akademci mogu dati zainteresovanim pacijentima su pregledi, konsultacije i preventivni program koji uključuje motivaciju i edukaciju pacijenta za brigu o zdravlju zuba.

Zatim, kako kaže, studenti im mogu ukloniti meke i čvrste naslage, zaliti fisure, fluorisati zube, sanirati karijes, lečiti kanale korena zuba i eliminisati bol i tegobe.

– Pacijenti će od studenata Stomatološkog fakulteta dobiti informacije kako pravilno da održavaju oralnu higijenu, kojim sredstvima i na koji način da poprave svoje opšte zdravstveno stanje – pojasnio je Šiljković.

On je dodao da su i lečenja parodontoloških problema, vađenja zuba, kao i rekonstrukcije pomoću proteza, izrada krunica i mostova takođe mogući na studentskom programu. A da pacijenti mogu biti svih uzrasta, od dece do penzionera.
MarketingNajnovije vesti