Foto: srbija.gov.rs
Srbija

Sutra nove odluke o deponiji u Vinči

Izvor: 
Beta Pon, 16/08/2021 - 16:20


Predstavnici Ministarstva zaštite životne sredine, gradske uprave Beograda, kompanije Beo čista energija i gradskog štaba za vanredne situacije sastaće se sutra, a predviđeno je da bude doneta odluka o narednim koracima na deponiji Vinči, i na koji način će biti sprečeni novi eventualni požari, saopštilo je ministarstvo.

Kako je u saopštenju navedeno, ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović sastala se danas sa predstavnicima Grada Beograda i kompanije Beo čista energija, povodom požara na staroj deponiji u Vinči, i tražila od nadležnih da iznesu konkretne predloge i rokove za rešavanje ovog velikog problema Beograđana.

Vujović je rekla da je kompanija Beo čista energija dobila sve potrebne privremene dozvole za odlaganje komunalnog, građevinskog i inertnog otpada na novoj parceli, gde je smeštena sanitarna deponija, ističući da očekuje da će stara deponija biti zatvorena u što kraćem roku.

"Ova deponija je jedan od najvećih ekoloških problema u Beogradu i na rešavanju ovog problema se radi intenzivno. Životna sredina se tiče svih nas i zato će ministarstvo koje vodim još bliže sarađivati sa nadležnima i pratiti procese koji predstoje, kako bi se rešio ovaj višedecenijski problem Beograđana", rekla je Vujović.

Vujović je podsetila da su, po izbijanju požara inspektori za zaštitu životne sredine izašli na teren zajedno sa gradskom komunalnom inspekcijom koja je nadležna za deponiju u Vinči.

 
MarketingNajnovije vesti