Covid 19 Foto: pixabay
Srbija

Sutra se otvaraju tržni centri, moraju da imaju korona redare

Izvor: 
Tanjug Ned, 11/04/2021 - 19:08

Tržni centri u Srbiji od ponedeljka ponovo mogu da rade i to od 6h do 22 časa, navodi se u naredbi ministra zdravlja Zlatibora Lončara koja je danas objavljena u Službenom glasniku.

Kako je precizirano, rad je i dalje zabranjen ugostiteljskim objektima u sklopu tržnih centara, ali je njima omogućena šalterska prodaja hrane i pića.
 
U naredbi se, pored ostalog, kaže da je upravljač objekta dužan da obezbedi da se ispred šaltera za prodaju hrane i pića ne okuplja veći broj ljudi i da između njih postoji razmak od najmanje dva metra.
 
Na ulazu u tržne centre mora vidno biti istaknuta korisna površina celog objekta i broj osoba koje mogu biti u njemu, kao i obaveza posetilaca da nose zaštitne maske.
 
Zaposleni moraju nositi zaštitnu masku tokom rada, a zajedničke prostorije moraju se na svakih sat vremena dezinfikovati.
 
U tržnim centrima mora biti određen korona redar koji je odgovoran za poštovanje mera, a ako objekat ima više ulaza i izlaza, ima više spratova i površine je veće od 500 kvadratnih metara, mora biti određeno više korona redara.
 
Kada je reč o ostalim uslužnim delatnostima, mere ostaju iste, što znači da sve radnje mogu da rade do 22:00, kao i bašte restorana i kafića, ali bez žive muzike.
 
Neograničeno mogu da rade apoteke, benzinske pumpe, dostava hrane, ordinacije i laoboratorije.
 MarketingNajnovije vesti