Žena za kompjuterom Foto: pixnio
Srbija

Svaka treća avio-karta u junu kupljena onlajn

Izvor: 
Tanjug Uto, 14/07/2020 - 12:06Nacionalna avio-kompanija Er Srbija je tokom juna zabeležila devetoprocentnin rast onlajn prodaje avio-karata na 34 odsto od ukupnog broja prodatih karata, u odnosu na isti period prošle godine.

Procenjuje se da je usled pandemije korona virusa i važnosti održavanja fizičke distance došlo do promene navika putnika, pa je tako, umesto svakog petog, karte putem interneta kupio svaki treći putnik Er Srbije, saopšteno je iz kompanije.

"Trend rasta onlajn prodaje uopšte ne iznenađuje, imajući u vidu da je reč o modelu kupovine koji je dostupan 24 časa dnevno sedam dana u nedelji, i to potpuno beskontaktno i bezbedno što, u vreme pandemije korona virusa, predstavlja značajnu prednost”, kaže Jirži Marek, direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije.

Dodaje da Er Srbija ubrzano sprovodi inovaciju i digitalizaciju poslovanja u cilju unapređenja efikasnosti i kvaliteta usluge.

“Zadovoljstvo mi je što mogu da najavim da naše putnike već tokom ove nedelje očekuje jedno lepo iznenađenje, upravo u oblasti digitalizacije", naveo je Marek.

Registracijom ličnog profila na sajtu Er Srbije, putnici mogu da uštede kupujući karte po sniženim cenama.

Tokom prva dva meseca 2020. godine, broj putnika koji je otvorio svoj lični profil na sajtu srpske nacionalne avio-kompanije povećan je za čak 156 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Pored većeg nivoa komfora i bezbednosti, kupovina avio-karata putem sajta Er Srbije putnicima pruža garanciju najniže cene, ali i mogućnost da putem i-mejla ili SMS-a budu direktno obavešteni ukoliko dođe do bilo kakve promene u redu letenja, navodi se u saopštenju.
MarketingNajnovije vesti