Tatjana Matić

Foto: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija
Srbija

Svetski dan turizma: Besplatan ulaz u preko 80 kulturno turističkih atrakcija širom Srbije

Izvor: 
013info Sre, 22/09/2021 - 17:35Povodom obeležavanja Svetskog dana turizma, više od 80 kulturno - turističkih atrakcija širom zemlje besplatno će otvoriti svoja vrata za građane u ponedeljak i utorak, 27. i 28. septembra, saopšteno je na sajtu Ministrastva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Resorna ministarka Tatjana Matić rekla je da je sektor turizma pretrpeo najveći udarac usled pandemije i da je dodatna podrška ovom sektoru i datum koji nam predstoji posebno važan.

“Srbija sa pravom slavi Svetski dan turizma i sve uspehe i dobre rezultate koje smo postigli u ovoj godini, uprkos pandemiji. Značaj turizma ne ogleda se samo u razvoju nacionalnih ekonomija, on je prevashodno važan za razvoj malih i nedovoljno razvijenih lokalnih zajednica, što se pogotovo odnosi na našu zemlju. U sinergiji sa kulturom, ovaj sektor kreira kulturno turističke proizvode, koji daju posebnu dodatnu vrednost i povećavaju atraktivnost i konkurentnost na domaćem i svetskom tržištu”, rekla je Matić.

Lista lokaliteta dostupnih za posetu povodom obeležavanja Svetskog dana turizma i posebne napomene za svaki od lokaliteta, dostupne su na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, a o radnom vremenu lokaliteta potrebno je informisati se naknadno.

Prilikom poseta obavezno je poštovati propisane mere u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti i očuvanja zdravlja prisutnih, zaključuje se u saopštenju.

 
MarketingNajnovije vesti